“ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ” : 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018

October 16, 2018

Στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018, στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ιωάννης Φωκιανός» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την συμμετοχή διακοσίων μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ταύρου και 5ου Γυμνασίου Περιστερίου.

Μετά την προσέλευση των σχολείων, οι μαθητές περιηγήθηκαν στον χώρο γύρω από το Γυμναστήριο και το Ζάππειο. Στην συνέχεια, με την συμμετοχή τριών διεθνών αθλητών της Ομοσπονδίας Boccia (Χρυσή Μόρφη, Σουλάκης Παναγιώτης και Ντέντα Άννα), οι μαθητές παρακολούθησαν μια επίδειξη του Παραολυμπιακού Αθλήματος της Boccia και στην συνέχεια επείδιξη της καλαθοσφαίρισης με καροτσάκι.

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον Δημοσθένη Ταμπάκο, Χρυσό Ολυμπιονίκη στην Ενόργανη Γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και Αργυρό Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϋ, την Παπαδοπούλου Σοφία, Χάλκινη Ολυμπιονίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008 στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας, τον Θεόδωρο Αλεξά, τρεις φορές Παραολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα, την Ζυγούρη Βούλα, 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην κατηγορία των 63 κιλών στο άθλημα της Πάλης και την Ουρανία Ρεμπούλη, εκπρόσωπο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016. Επίσης, στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς οι κύριος Γεώργιος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και κύριος Δημήτριος Κερερές, Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του «ΥΠ.Π.Ε.Θ.».

Στο τέλος της εκδήλωσης ομάδες μαθητών έλαβαν μέρος σε επιδείξεις αθλημάτων με ομοσπονδιακούς προπονητές. Συγκεκριμένα, οι μαθητές δοκίμασαν τις επιδόσεις τους στην Τοξοβολία, στον Στίβο, στο Τζούντο, στην Χειροσφαίριση και στην Μουσικοκινητική με την καθηγήτρια του ΣΕΦΑΑ κυρία Τσοπανίδου Αγγέλα.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την εκδήλωση πατώντας ΕΔΩ.